tisdag 22 november 2011

Måndag och tisdag, SHOPPING MED STORA BOKSTÄVER

Igår morse åkte vi kl. 07.00 mot Bangkok och IKEA. Uffe följde med Roffe och mej, han ville shoppa till sitt nybyggda hus. Framme vid lunch ungefär, och hungriga var vi, så det blev köttbullar med brunsås och lingonsylt. Gott.
Menyn, samma som hemma i Svedala.


Mandeltårta med svenska flaggan i!


Sen bar det runt på varuhuset, på alla dess avdelningar, med listan i högsta hugg. Fick tag i det mesta vi hade förutbestämt + lite till som slank ner i vagnen.
Kundvagnarna ganska fulla. Tyvärr fanns det inte så mycket i deras matshop att handla. Hade önskat glögg, pepparkakor och kanske en burk sill. Men det är ju precis öppnat samtidigt som det har varit jätteproblem i Bangkok pga allt vatten.


Nöjda med shoppingen begav vi oss i riktning mot Huahin för övernattning.
Vi var inte framme där förrän vid 21-tiden. Hamnade i en jäkla bilkö ut från Bangkok.
Checkade in på hotellet och gick till Prime för att äta. Där har dom jättegod mat för oss "falanger". Blev Lövbiff med bea och Roffe åt schnitzel.
Mätta och belåtna lyckades jag få grabbarna att hänga med en sväng på nattmarknaden. Mycket lite folk. Man brukar få trängas annars, men nu var det väldigt lugnt. Vi var ganska möra efter bilåkandet idag och shoppingen på Ikea så vi var snart hemma på hotellet igen där vi somnade gott.
Klockstapeln i Huahin, ganska bra riktmärke samt ett bra ställe att ha som mötesplats.

Trots god middag så slank det ner bananpannkaka till efterrätt. Jättegott!


Idag efter frukost satte vi kurs mot Tesco/Lotus för mer shopping. Besökte också Homepro, en affär med massa husinredningsartiklar. Vagnen blev full igen!
Sen åkte vi till Winner för att inhandla en säng till vårt gästrum. Blev en enkelsäng med låda under som du kan göra om till dubbelsäng. Den hade vi redan tittat ut, så det var inte så mycket att fundera på. Uffe handlade bäddsoffa, båda sakerna får vi hemkörda imorgon.
Sen åkte vi vidare till Index Livingmall, inredningsaffär.
Där shoppade vi också en del. Två fåtöljer att ha framför tv:n, tvättkorg mm. Uffe shoppade också en del så bilen var ganska full när vi styrde kosan mot Huay Yang.
Nu var bilen full! Fick lägga ett nät över lasten på flaket så inget åkte av, samt att
Uffe och jag hade massor inne i bilen. Men men...svart bälte i shopping...



Stannade efter vägen och käkade lite lunch. Paneng Gay, kyckling i rödcurry, dom sa att det inte skulle vara starkt, men det brände rätt bra i munnen, men gott var det. 3 personer och 3 läsk = 100 bath = ca 20 kr. Inte illa.
Gott men starkt!



Väl hemma i Huay Yang, så åkte vi först ner till Uffe för att lasta ut och sen äntligen var vi hemma.
Uffes nya hus. Jättefint!

Mycket kassar var det. Men nu är det mesta uppackat. Roffe har ett badrumsskåp och några lampor och krokar att sätta upp imorgon. Men det fixar han lätt. Inga problem. Nu sitter vi med varsin dator framför poolen och surfar, tar ett glas vin och tycker att livet är ganska så bra.
Kram till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar