torsdag 8 december 2011

Fredag 111209, Regn igen!

Ja, vi vaknade imorse också till åska och regn! Inte kul. Nu sitter vi på altanen med varsin dator, och funderar på vad vi ska hitta på. Blir nog till att vara hemma tills regnet ger sig.
Regnet gav sig till lunchtid. Vi gick bort till Mr Klea och åt, jag tog Pad Mama Gay och Roffe Pad Kaprao Gay. Några maträtter har vi lärt oss på thai och det är alltid kul att kunna beställa på thai.
Efter det tog vi bilen bort till blomsteraffären på andra sidan motorvägen, vi skulle handla lite mer vita stenar att lägga i breddavlopppet vid poolen. Blev två julblommor också samt ett lemontree. Fullt med färdig lime på, härligt! Bara ut och plocka till gin o tonicen!
En vattentunna blev det också, den ska man ha stå nedanför hängrännan för att samla upp regnvatten, det är det bästa att vattna alla växter med, rätt ph säger dom.
Eftermiddagen tillbringade vi hemma. Carina och Rolf kom förbi en sväng för att se vart vårt nya hus låg. Dom skulle hem och ut och äta, så det blev bara en kort visit.
Ikväll hade vi bestämt att äta hemma och inviga vår nya kolgrill vi hade köpt. Kött köpte vi på marknaden, och sen gjorde vi en potatisgratäng med mycket vitlök i. Det var gott och nu sitter vi framför tv:n och slappar. Hoppas på bra väder imorgon! En vecka kvar till Alexandra kommer och sen kommer Oscar o Malin några dagar senare, för att tillbringa julen hos oss. Ska bli så kul! Ha det gott allihopa, så hörs vi imorgon!
Trädgårdsmästaren lastar på vår bil.

Stora röda julblommor till altanen.

Julpyntat.

Lite nya orkideer till krukorna.


En enkel kolgrill.

Vattentunnan.

1 kommentar:

  1. Hej på er!
    Verkligen kul med din blogg Lena. Man blir sugen som fn. På att åka.
    Vem vet rätt som det är så knackar vi på dörren.
    BM o G

    SvaraRadera